Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Náchodský SWING uvádí Jedlíky čokolády

20.6.2017
čtenost 733

NÁCHOD - V úterý 20. června pokračuje kulturní sezóna Náchodský SWING uvádí komedií Klicperova divadla Jedlíci čokolády.

Náchodský SWING uvádí Jedlíky čokolády

V Městském divadle v Náchodě v úterý 20. června pokračuje kulturní sezóna Náchodský SWING uvádí. Do secesního skvostu zavítá soubor královéhradeckého Klicperova divadla s komedií Jedlíci čokolády. Jedná se o představení, které bylo z důvodu nemoci zrušeno 2. března. Hra napsaná a režírovaná Davidem Drábkem je označovaná jako Láska nebeská při zastávce v Čechách. Jde o příběh tří sester, které se stavějí na vlastní nohy po smrti otce, který se v šedesáti zabil v autoškole. Nejmladší Valérie trpí agorafobií a nebyla od jeho smrti venku, Róza se projedla ke dvěma metrákům váhy a prostřední Helena jako jediná vydělává a kormidluje chod domu na předměstí. Otec v závěti odkáže Valérii svůj supermanský kostým, v němž anonymně zachraňoval lidské ztroskotance. Pomůže teď jeho vlastním dětem? 

Autor David Drábek hru napsal pro své tři hradecké múzy: v roli Rózy se představí Pavla Tomicová, jako Helena Isabela Smečková Bencová a Valérii hraje Pavlína Štorková. Celé to nejlépe vystihl jeden malý druháček: „Lázka. Lázka je dobrá jako bůch a lázka má srdce. Lázka je dobrý noční vánek a je příjemná. Lázka je dobrá a krásná jako pelikán. A je hezká.“

Hra získala Cenu Alfréda Radoka za Českou hru roku 2011.

Více o kulturní sezóně najdete zde, vstupenky je možné zakoupit v síti Kupvstupenku nebo v pokladně Beránku před představením.

Hana Stoklasová
NachodskySWING.cz

Čtěte také