Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Červený Kostelec žije folklorním veselím

16.8.2018
čtenost 592

ČERVENÝ KOSTELEC - Až do neděle 19. srpna se koná 64. ročník Mezinárodního folklorního festivalu.

Červený Kostelec žije folklorním veselím

Ve středu 15. srpna byl zahájen 64. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Červený Kostelec. Ten je nejvýznamnější akcí tohoto druhu v našem kraji a jedním z nejstarších festivalů v České republice. Díky kvalitnímu obsazení všech programů zahraničními soubory, které ve svých zemích představují folklorní špičku, patří mezi nejvýznamnější festivaly v Evropě a byl oceněn zařazením mezi hlavní festivaly pořádané pod patronací mezinárodní organizace lidového umění I. O. V., patřící statutem B do UNESCA.

Včera se publiku v přírodním areálu u Divadla J. K. Tyla představili zástupci jednotlivých souborů a po slavnostním zahájení zahrály kapely Vesna a Olympic. Od čtvrtka až do neděle bude k vidění rozmanitá přehlídka tanečníků nejen České a Slovenské republiky, ale také z Kostariky, Brazílie, Ruska, Indie, Itálie, Španělska či z Maďarska. Celý festivalový areál se navíc od pátku až do neděle rozroste o řemeslné trhy, dílny pro děti a herní zónu.

Festivalovým vrcholem pak bývá sobotní galapředstavení, kde soubory ukáží to nejlepší ze svého umění a velmi oblíbený nedělní průvod městem.

Více informací najdete zde, fotografie ze zahájení na našem facebookovém profilu

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také