Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Na zámku vystavují dílo Káji Saudka

17.8.2018
čtenost 635

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ - Až do 30. září můžete v Galerii Pod Žebrovkou zhlédnout výstavu našeho nejvýznamnějšího komiksového kreslíře.

Na zámku vystavují dílo Káji Saudka

Po unikátní výstavě replik korunovačních klenotů zve Správa zámku a rodina Bartoň-Dobenín na další lahůdku. Až do 30. září je možné v zámecké Galerii Pod Žebrovkou navštívit exkluzivní výstavu děl našeho nejvýznamnějšího komiksového kreslíře Káji Saudka.

„Výstava nabízí průřez jeho tvorbou a ukazuje okolo sta nejen komiksových děl, ale i obrazů, ilustrací, grafik a velkoformátových zvětšenin. Návštěvníci se mohou těšit i na projekci, fotografie z rodinného archivu a mnoho unikátních původních tiskovin jako jsou novoročenky, samizdatové časopisy, obaly LP a mnoho dalšího," sdělila za Správu zámku Markéta Tomanová.

Ve čtvrtek 6. září se navíc od půl páté odpoledne uskuteční komentovaná prohlídka za účasti dcery Káji Saudka Bereniky Saudkové a kurátora výstavy Davida Goldberga. Z důvodu omezené kapacity je nutná rezervace na tel. čísle 491 470 523.

Výstava je částečně prodejní. V zámeckém obchodě se suvenýry je možné zakoupit například knihy, plakáty, pohlednice a další předměty, které se dají pořídit pouze na výstavách a ve specializovaných knihkupectvích.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také