Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Už chystáte piknikový koš na U nás na zámku?

25.6.2019
čtenost 941

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ - V sobotu 29. června se na festivalu U nás na zámku uskuteční benefiční dražba piknikových košů.

Už chystáte piknikový koš na U nás na zámku?

V sobotu 29. června opět po roce přivítáme prázdniny ve velkém stylu na rodinném minifestivalu U nás na zámku, který pořádá časopis Náchodský SWING ve spolupráci se Správou zámku Nové Město nad Metují. Na nádvoří zámku se tradičně uskuteční i benefiční dražba piknikových košů, jejíž celý výtěžek bude na místě předán zástupci Domovu svatého Josefa v Žirči, což je jediné lůžkové zařízení v ČR pro nemocné roztroušenou sklerózou.

A jak to vlastně funguje? „Kdokoliv z návštěvníků s sebou může přinést piknikový koš naplněný různými dobrotami, odevzdat ho u vstupu - abychom ho uložili do chladu - a pak se nechat i s ním, respektive jen s jedlým obsahem, košík a nádobí poctivě vrátíme, takzvaně vydražit. To znamená užít si nevšední piknik společně s výhercem dražby přímo na nádvoří, v zahradách či v romantickém okolí zámku," vysvětluje šéfredaktorka Náchodského SWINGu Hana Stoklasová. 

A samozřejmě vás nečeká jen dražba a piknikování. Připravte se také na spoustu bezva aktivit s organizací Duha Bartoňka v zahradách, Albi hrací zónu, potulného komedianta Víťu Marčíka a jeho Bajaju, komické duo Velký a malý, šermíře ze skupiny Manové Přemysla Otakara, kapely 4.tune a Prima Jazz Band, zpěváka Pekaře, dětské putování za královskými úkoly, malý jarmark, autoveterány i závěrečné letní kino na nádvoří s komedií Saturnin.

zámek plakát

Fotky z loňského ročníku si můžete prohlédnout zde. Více se dozvíte na www.unasnazamku.cz. Vstupenky za zvýhodněnou cenu pořídíte v regionálních informačních centrech a na www.kupvstupenku.cz. Přijďte s námi přivítat prázdniny, nadýchnout se čerstvého zámeckého luftu a užít si báječnou atmosféru. Těšíme se na vás!

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také