Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Festival komedie je tu!

12.9.2019
čtenost 1082

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ - O víkendu vypukne 41. ročník Festivalu české filmové komedie.

Festival komedie je tu!

Už jednačtyřicátou sezonu letos načne Festival české filmové komedie v Novém Městě nad Metují. Nabídne téměř třicet filmových projekcí, bohatý doprovodný koncert a hned na začátek v sobotu 14. září koncert Báry Basikové na Husově náměstí.

„Festivalový filmový program zahájíme v neděli 15. září komedií Petra Kolečka Přes prsty, v pondělí soutěží snímky Mars a Léto s gentlemanem. V úterý komedie Jana Pachla natočená podle předlohy Marie Poledňákové s názvem Ten, kdo tě miloval. Ve středu se podíváme do Pardubic na LOVEní – snad nám bude přát počasí, protože soutěžní komedii promítáme v letním kině na Husově náměstí. Čtvrtek 19. září nás přenese na ledovou plochu s filmem Letní hokej a páteční podvečer a večer bude patřit Románu pro pokročilé a divácky úspěšné komedii Ženy v běhu, tento snímek promítáme také na letní scéně, tentokrát v areálu firmy Halla. Slavnostní zakončení bude s filmem Teroristka, kde exceluje úžasná dáma Iva Janžurová," představil filmovou nabídku ředitel festivalu Zdeněk Krákora.

Patronem festivalu je opět herec a ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský: „Je prokázáno, že smích má pozitivní vliv na lidskou psychiku, a proto je třeba vnímat filmové komedie se stejnou vahou jako dramata či filmy jiných žánrů. Mám na mysli kvalitní filmové komedie. Totiž takové, po jejichž konci odcházíte z kina s úsměvem a je vám hezky. Přál bych si, aby 41. ročník byl přehlídkou filmů, které potěší, neurazí inteligenci a pobaví.“

Diváci se kromě filmů, na které je jednotné vstupné 50 korun, mohou těšit také na delegace tvůrců. V neděli 15. 9. přijedou do Kina 70 Petr Kolečko, Denisa Nesvačilová a Petra Hřebíčková, v pondělí 16. 9. Jaromír Hanzlík, Igor Bareš, Alena Antalová a Jiří Adamec, v úterý 17. září Hynek Čermák, ve středu 18. 9. Karel Janák, Ester Geislerová a možná Jakub Prachař, v pátek 20. 9. Miroslav Etzler, Marek Vašut a představitelé dětských rolí Martin Horský a Míša Sodomková. Slavnostního zakončení se pak zúčastní Iva Janžurová a Jiří Lábus.

Návštěvníci si užijí také doprovodný program. Ten zahájí už v sobotu 14. září koncert Báry Basikové na Husově náměstí. Do Nového Města nad Metují v rámci festivalu zavítají také například zpívající právník Ivo Jahelka, Ivan Hlas, Michal Foret, tanečnice (nejen) ze StarDance Veronika Lálová, která kromě vystoupení připravila také taneční workshop, nebo kapela Yo-Yo Band. Moderátorem celého festivalu bude tradičně Michal Jančařík.

Kompletní a aktuální program najdete na www.festivalkomedie.cz.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také