Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Festival komedie startuje v neděli!

10.9.2020
čtenost 1022

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ - V neděli 13. září vypukne 42. ročník Festivalu české filmové komedie.

Festival komedie startuje v neděli!

Protikovidová opatření se zpřísňují, ale Festival komedie bude i v rouškách. 42. ročník svátku českých komediálních filmů začíná v Novém Městě nad Metují v Kině 70 už v neděli 13. září, přičemž o neoficiální zahájení se postará sobotní koncert Michaela Foreta a jeho kapely ForetGump na akci Dny evropského dědictví.

Festival pak divákům v týdnu od 13. do 19. září nabídne celkem 12 soutěžních komedií. Letní kina ani koncerty na Husově náměstí se letos kvůli opatřením a menšímu rozpočtu festivalu konat nebudou.  

Prvním z promítaných soutěžních filmů bude úspěšná komedie Vlastníci režiséra Jiřího Havelky. Součástí zahajovacího ceremoniálu bude také odpolední koncert kapely The Acoustics před novoměstským kinem. Druhý festivalový den - pondělí 14. 9. nabídne dvě soutěžní komedie - Ženská na vrcholu a Chlap na střídačku. Jak názvy snímků vypovídají, půjde o vztahové komedie. Na terase Kina 70 odpoledne zahraje Richard Kmoch a kapela Gemini.

V úterý diváci v novoměstském kině uvidí Šťastný nový rok a film 3Bobule. Doprovodný program nabídne komika Josefa Aloise Náhlovského s kapelou Kozí Bobky. Středa slibuje  snímky Špindl 2 a Ženská pomsta. Ještě před promítáním prvního z filmů vystoupí zpěvačka Hanka Křížková s pořadem Jak voní štěstí. Ve čtvrtek 17. 9. si diváci budou moct vychutnat komedie Casting na lásku a Bourák, čtvrtek bude také tradičně Dnem s Českým rozhlasem a v půl šesté vystoupí dixielandová kapela Black Buřiňos.

Předposlední festivalový den diváky rozesměje Případ mrtvého nebožtíka a Štěstí je krásná věc. Na terase Kina 70 zahraje kapela Brass Band Rakovník. Posledním promítnutným filmem bude Poslední aristokratka, večer bude zároveň galavečerem a vyhlášením ocenění tvůrcům i hercům. Předány budou ceny za nejlepší filmovou komedii, režii, nejlepší mužský a ženský herecký výkon, nejvýraznější výkon mladého tvůrce, výtvarný počin a scénář. Cenu za nezapomenutelné role v českých komediích se letos organizátoři rozhodli udělit herečce Elišce Balzerové. I letos bude udělena cena diváků - Novoměstský hrnec smíchu obdrží film, který získá „nejvyšší procento prosmátí při soutěžním promítání".

Redakce
NachodskySWING.cz



Čtěte také