Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Prázdninový SWING láká na Pivobraní či rozhovor s „otcem" hradu Vízmburk

11.7.2022
čtenost 1064

Už máte svůj prázdninový Náchodský SWING? Najdete ho na více než sto třiceti odběrných místech v našem regionu.

Prázdninový SWING láká na Pivobraní či rozhovor s „otcem" hradu Vízmburk

Je tu vytoužené léto a s ním řada tradičních prázdninových regionálních akcí, z nichž některé se konají po dvouleté covidové pauze. To je i případ Pivobraní, které letos pořádáme už podeváté na Masarykově náměstí v Náchodě. Stane se tak v sobotu 16. července a zveme vás nejen na degustaci tekutého chleba z píp čtrnácti pivovarů a na koncerty kapel MIG 21, Turbo, Komunál, Malina Brothers, Benjaming´s Clan a Divokej Bill Revival, ale také na skvělou atmosféru, která Pivobraní vždy doprovází. Vstupenky jsou k dispozici v síti Kupvstupenku, ale budou ke koupi i na místě.

Během dvou prázdninových měsíců není víkend, kdy by se v našem nejbližším okolí něco nedělo. Ať už je to folkový Festival Na ostrovech, zmíněné Pivobraní, Akademické týdny, country festival Nota, Jiráskův Hronov, hudební festival Za poklady Broumovska, Mezinárodní folklorní festival Červený Kostelec, koncert Čechomoru a Olympicu v Janovičkách, Barunčin Fler Jarmark, barokní Theatrum Kuks, rockový festival na Vízmburku nebo řada menších akcí, které však stejně jako ty velké potřebují od organizátorů spoustu odhodlání, práce a energie. Tak neseďte doma a vydejte se za divadlem, muzikou, na výstavu či přednášku a podpořte kulturní dění v regionu.  

I u nás ve Škvorecký Café jsme pro vás připravili prázdninový program. Čekají vás koncerty klavíristky Jitky Štěrbákové a saxofonistky Kateřiny Janečkové, historik Richard Švanda nám v rámci našich besed Toulky historií poví pár pikantních i bulvárních příběhů a publicista Petr Voldán zve na povídání o kávě, kavárnách i své sbírce šálků.

O všech akcích najdete podrobnosti v aktuálním prázdinovém dvojčísle Náchodského SWINGU, kde vás čeká například také rozhovor s Jaroslavem Balcarem, který stojí za znovuzrozením hradu Vízmburk a je naší Osobností Swingu, sloupek Jardy Špuláka o závislosti na mobilech, tipy na prázdninové výlety cyklobusem a pochopitelně přehled kulturního dění.

On-line si Náchodský SWING můžete prolistovat ZDE

Příjemné čtení a léto plné zážitků přeje
Hana Stoklasová
šéfredaktorka


Čtěte také