Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Jak projet Náchodem v době opravy průtahu

12.7.2016
čtenost 3316

NÁCHOD - Už 18. 7. začne dlouhodobá rekonstrukce hlavního silničního tahu na Polsko. Přinášíme informace o změnách v dopravě.

Jak projet Náchodem v době opravy průtahu

V pondělí 18. července začne avizovaná oprava hlavního průtahu Náchoda. Obyvatelé a především řidiči se budou muset obrnit další dávkou trpělivosti. Práce jsou rozděleny do čtyř etap, v letošním roce budou realizovány první dvě. Ředitelství silnic a dálnic bude opravovat úsek od okružní křižovatky Slávie po okružní křižovatku u bývalého Čedoku a úsek ve směru k polským hranicím po firmu Ametek.

Z důvodu provádění rekonstrukce vozovky včetně inženýrských sítí a přilehlých chodníků na silnici I/33, ulice Pražská, Běloveská a Polská dojde ke změnám v organizaci dopravy. Stavba je rozdělena na dva úseky - úsek od okružní křižovatky u Slávie po okružní křižovatku u bývalého Čedoku a úsek od Čedoku po vjezd k Penny Marketu v Bělovsi.

Ve směru od Hradce Králové a Nového Města nad Metují bude veškerá doprava jednosměrně vedena po silnici I/33 podél stavby směr Polsko.

Ve směru od hraničního přechodu na Hradec Králové či Nové Město nad Metují bude doprava vedena od křižovatky u hypermarketu Albert zjednosměrněnou částí místní komunikace (přes železniční přejezd u zastávky v Bělovsi) po křižovatku se silnicí II/303 (Kladská x Broumovská), dále po ulici Kladské až po okružní křižovatku u Itálie.

Nákladní automobily nad 3,5 t pojedou z kruháku u Itálie po silnici I/14 přes Dolní Radechovou, Horní Radechovou, Červený Kostelec do Trutnova a dále do Jaroměře.

Osobní automobily a autobusy pojedou od hraničního přechodu z Bělovse po stejné trase ulicí Kladskou. Osobní automobily navíc budou moci po dobu rekonstrukce vyjíždět z kruháku u Kauflandu přes železniční přejezd ulicí Kpt. Jaroše do ulice Kladské (obousměrný úsek). Dále pojedou ulicemi Volovnice (kde bude otočen směr jízdy) a Parkány po křižovatku s ulicí Riegrova. Následně dle výběru vlevo po hlavní silnici směr Mlýnská, Němcové na kruháku u Slávie či vpravo směr Tyršova a Komenského.

Linkové autobusy (směr Hradec Králové a Nové Město n. M.) pojedou z kruháku U Itálie pod železniční viadukt na kruhák u bývalého Čedoku a vpravo do ulice Raisova, kde bude umístěna náhradní autobusová zastávka „Náchod, okresní úřad“ (u školní jídelny v místě odstavného parkovacího stání pro autobus. Dále po místních komunikacích v ulicích Raisova a Palachova (jednosměrný provoz) do ulice Němcové na kruhák u Slávie.

Linkové autobusy (ve směru od Hradce Králové a Nového Města nad Metují do centra Náchoda) pojedou po ulici Pražská podél stavby a náhradní autobusová zastávka „Náchod, okresní úřad“ bude přemístěna na zastávku „Náchod, Hamra“.

Linkové autobusy do Bělovse pojedou po jednosměrné části silnice I/33 (ulicí Běloveská, Polská) po kruhák u Kauflandu, dále ulicí Kpt. Jaroše a 1. Máje na stávající zastávky BUS v ulici 1. Máje.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také