Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Na průtahu se bude pracovat i večer

21.7.2016
čtenost 2578

NÁCHOD - V pondělí 18. července začala rekonstrukce hlavního tahu na Polsko. Ve středu 20. července byla upravena pracovní doba stavbařů.

Na průtahu se bude pracovat i večer

V Náchodě byla v pondělí 18. července zahájena rekonstrukce hlavního tahu od Hradce Králové k hraničnímu přechodu s Polskem. Třetí den oprav, tedy ve středu 20. července se starosta Jan Birke sešel se zástupci investora stavby - Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správy Hradec Králové - ředitelem Ing. Markem Novotným, sdružení zhotovitelů v čele se společností EUROVIA CS, a. s. - Ing. Michalem Šumpíkem a dopravním inženýrem Policie ČR Davidem Kultem, aby společně vyhodnotili první dny probíhajících oprav a vzájemně se informovali o dalším průběhu. Na základě debaty vznikla dohoda o dalším průběhu stavebních prací.

"Jde o poměrně rozsáhlou rekonstrukci a jsme si vědomi i velkého zásahu do dopravní situace nejen na Náchodsku. Proto je naším společným cílem průběh stavby zefektivnit. Jsem přesvědčen, že prodloužení pracovní doby je tou správnou cestou. Dohodli jsme se tedy, že od pondělí do soboty budou stavbaři pracovat nejen od 7 do 18 hodin, ale často i déle,” upřesnil výsledky jednání starosta Jan Birke.

Neděle bude vyhrazena na provádění stavebních prací, které nebudou spojeny s nadměrným hlukem. “To jsem rovněž přivítal. Je tedy možné, že stavbaře uvidíme na stavbě i v neděli, ale zásadně to neomezí obyvatele okolních domů. Důležité je, zjednodušeně řečeno, že nikdo nezahodí lopatu v pět hodin odpoledne a do rána se na stavbě nebude nic dít,” dodal starosta.

S dopravními opatřeními souvisí instalace velkého množství dopravních značek. Setkání tedy využil i zástupce dopravní policie, aby si se zhotovitelem upřesnili některé drobné úpravy.

"Dalším krokem, kterým bychom chtěli přispět ke zdárnému průběhu oprav, je přítomnost takzvaného výrobního přípraváře na stavbě. Tento člověk má aktuální průběžné informace o celé stavbě a po dohodě s vedením města Náchoda bude cca jednou týdně informovat a tom, co se chystá v dalších dnech," informoval za společnost EUROVIA CS Michal Šumpík.

Všechny tyto informace pak budou k dispozici na speciálně zřízeném webu www.prutahnachoda.cz, kde najdete fotografie z průběhu stavby a všechny potřebné související informace.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také