Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Tendr na modernizaci nemocnice má zelenou

25.5.2016
čtenost 791

HRADEC KRÁLOVÉ/NÁCHOD - Zastupitelstvo kraje dalo zelenou novému tendru na modernizaci Oblastní nemocnice Náchod.

Tendr na modernizaci nemocnice má zelenou

Krajští zastupitelé na svém mimořádném jednání posvětili nové odůvodnění významné veřejné zakázky na modernizaci Oblastní nemocnice Náchod. „Oproti původnímu zadání tendru prodělal největší změny výkaz výměr. Byli jsme také nuceni změnit celkovou maximální přípustnou hodnotu zakázky na 1,3 miliardy korun bez DPH. Stomilionové navýšení je způsobeno započítáním finančních nákladů dodavatele vyplývajících ze smluvních a zadávacích podmínek. Je to mimo jiné hodnota potřebné bankovní jistiny, kterou jsou stavební firmy nuceny složit na účet kraje při podání nabídek nebo náklady na pojištění,“ řekl hejtman Lubomír Franc. Původní maximální přípustná hodnota zrušené zakázky byla 1,2 miliardy korun bez DPH.

Jako základní hodnotící kritérium veřejné zakázky zůstává nejnižší nabídková cena. V zadání zakázky bude kladen velký důraz na technické a kvalifikační požadavky na dodavatele stavby. Ty budou zadány tak, aby zajistily, že plnění veřejné zakázky bude mít na starosti dodavatel s odpovídajícími zkušenostmi, materiálním a personálním zázemím. „Po budoucím dodavateli stavby budeme požadovat například zkušenosti z řízení výstavby velkých staveb v oblasti zdravotnictví, v hodnotě do poloviny naší maximální přípustné ceny, což nám umožňuje i zákon,“ doplnil radní pro oblast investic Josef Dvořák.

Tendr na modernizaci Oblastní nemocnice Náchod musel být přepracován po tom, co ho v polovině února zrušila rada kraje z důvodů hodných zvláštního zřetele v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. „Novou zakázku bychom měli jako rada kraje vyhlásit do konce května. Ode dne vyhlášení pak poběží lhůta 78 dní, kdy se mohou zájemci seznámit s upravenou dokumentací a vznášet doplňující dotazy. Termín otevírání obálek předpokládáme na přelomu srpna a září,“ uzavřel radní Dvořák.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také