Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Zaměstnanec městského úřadu zpronevěřil téměř 900 tisíc

30.11.2016
čtenost 5497

HRONOV/NÁCHOD - Správce sportovního zařízení podle policistů neodevzdával část financí za pronájem. Hrozí mu až osmiletý trest odnětí svobody.

Zaměstnanec městského úřadu zpronevěřil téměř 900 tisíc

Z trestného činu zpronevěry obvinili v těchto dnech policisté z oddělení hospodářské kriminality muže z Náchodska. Muž v pozici zaměstnance Městského úřadu v Hronově podle výsledků šetření v období od ledna 2013 do února 2016 zpronevěřil peníze za pronájem sportovního zařízení, jehož správu měl na starosti.

"Z výsledků prověřování vyplynulo, že přijímal finanční prostředky za pronájem a další využití sportovního zařízení, ale část převzatých prostředků řádně nezaevidoval do příslušné účetní evidence, neodevzdal je řádným způsobem a ponechal si je pro vlastní potřebu. Výše způsobené škody byla vyčíslena na téměř 900 tisíc korun. Muži hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let," informovala policejní mluvčí Eva Prachařová.

Obviněný muž v současnosti pracuje jako zaměstnanec Městského úřadu v Náchodě na pozici vedoucího zimního stadionu. O vyjádření jsme proto požádali mluvčí náchodské radnice Ninu Adlof: "Pan vedoucí na tuto situaci neprodleně zareagoval a na vlastní žádost k 30. listopadu na pozici skončí a bude pracovat jako strojník. Na jeho místo, respektive řízením bude pověřen pan inženýr Hrubý, který na zimním stadionu pracuje a prostředí a jeho chod dobře zná. Vedení města také rozhodlo o provedení hloubkového auditu na zimním stadionu."

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také