Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Novoměstské náměstí už zdobí vánoční strom

22.11.2017
čtenost 757

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ - V úterý 21. listopadu byl na Husovo náměstí umístěn vánoční strom. Jedle putovatala od rodiny Novákových z Františku.

Novoměstské náměstí už zdobí vánoční strom

Husovo náměstí v Novém Městě nad Metují už zdobí vánoční strom. Do centra byl umístěn v úterý 21. listopadu. Jeho cesta začala v 7 hodin ráno ze zahrady rodiny Novákových na Františku. Ti vysadili jedli obrovskou u svého domu před dvaceti lety a za tu dobu dosáhla výšky dvanáct metrů. Jedle byla za pomoci jeřábu a pracovníků Technických služeb odříznuta a převezena na náměstí, kde byla zkrácena na sedm metrů. To je totiž maximální výška, kterou je nutno dodržet z bezpečnostních důvodů, aby nehrozilo zlomení stromu a případné zranění osob.

„Strom bude stejně jako v loňském roce zdobit čtyřicet osm kulatých ozdob, ledosvětlení s dvěma tisíci světélky a ozdoby s padajícím světlem. Slavnostně bude rozsvícen na první adventní neděli 3. prosince. Začátek prvního adventního zpívání je v 16.30, všichni se mohou těšit na obnovenou tradici živého betléma v podání žáků Základní umělecké školy Bedřicha Smetany. Pro všechny příchozí bude samozřejmě připraveno i občerstvení,“ pozval na slavnostní zahájení adventního období místostarosta Michal Beseda.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také