Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Mladá žena řídila pod vlivem alkoholu, policisté jí naměřili 3 promile

15.8.2017
čtenost 989

NÁCHOD - V sobotu 12. srpna policisté zastavili řidičku z Policka ve výrazně podroušeném stavu.

Mladá žena řídila pod vlivem alkoholu, policisté jí naměřili 3 promile

Policejní hlídka přistihla v sobotu 12. srpna v ulicích Náchoda čtyřiatřicetiletou ženu z Policka za volantem Golfu pod vlivem alkoholu. Mladá řidička se v první hodině nového dne na výzvu policistů podrobila dechové zkoušce a příliš pozitivně pro ni nedopadla. Na displeji měřícího přístroje pochopitelně ale naopak pozitivní hodnoty byly. „První zkouška ukázala 2,97 promile, druhá po pěti minutách dokonce 3,01. Policisté ihned motoristce zakázali další jízdu a zabavili řidičský průkaz," sdělila policejní mluvčí Eva Prachařová.

Pro muže zákona pak ani nebylo překvapením, když při lustraci zjistili, že to není první ženino překročení zákona tohoto rázu. V roce 2016 jí soud vyměřil trest veřejně prospěšných prací právě za jízdu pod vlivem alkoholu, kdy si jej odpykala teprve v lednu 2017. Navráceného řidičského oprávnění si tak užila pouze půl roku.

Policisté s ženou zahájili zkrácené přípravné řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a nepoučitelná řidička si může být jistá, že tentokrát bude trest vyšší. Hrozí jí šestiměsíční až tříletý trest odnětí svobody, k tomu trest peněžitý a trest zákazu činnosti.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také