Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Policisté se zaměřili na kamiony

21.7.2017
čtenost 704

NÁCHODSKO - Ve středu 19. července se policisté spojili s Centrem služeb pro silniční dopravu a kontrolovali řidiče nákladních vozidel.

Policisté se zaměřili na kamiony

I během prázdnin čekají na řidiče silniční kontroly. Na Náchodsku se dopravní policisté ve středu 19. července spojili s pracovníky Centra služeb pro silniční dopravu a nedaleko přehradní nádrže Rozkoš kontrolovali dálkovou nákladní dopravu. Řidiče kamionů projíždějících po mezinárodní silnici 1/33 směrem na Polsko čekala prověrka dodržování sociálních předpisů (přestávky v jízdě....), technického stavu vozidel a dodržování ADR (dohody o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí).

Během čtyř hodin policisté a pracovníci centra za pomoci digitálních přístrojů zkontrolovali osm nákladních vozidel, u sedmi z nich nenašli ani jednu závadu. „Drobný prohřešek spáchal až poslední kontrolovaný, u něhož policisté konstatovali nedostatečný výhled z místa řidiče. Muž dostal blokovou pokutu a překážející předměty musel na místě odstranit. Všechna nákladní vozidla byla vybavena digitálními tachografy, které při kontrole nevykázaly žádné nedovolené záznamy ani překročení povolené doby jízdy. Stejně tak kontrola ADR dopadla pro řidiče bez výhrad jak policistů, tak i pracovníků centra služeb," sdělila policejní mluvčí Eva Prachařová.

Další kontroly zaměřené i na rychlost jízdy, alkohol, jízdy v zakázaných zónách a na další prohřešky motoristů i cyklistů policisté průběžně provádějí v celém Královéhradeckém kraji a budou provádět po celou letní sezónu.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také