Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Třetina jízdárny lehla popelem, škoda je téměř milion korun

21.11.2018
čtenost 665

HEJTMÁNKOVICE - Ve středu 21. listopadu nad ránem vyjeli hasiči k požáru jízdárny.

Třetina jízdárny lehla popelem, škoda je téměř milion korun

Celkem pět jednotek vyjelo ve středu 21. listopadu v půl čtvrté ráno k požáru do Hejtmánkovic. Hořela tam část objektu jízdárny. „Požár byl v daném místě v plném rozvoji, proto se hasiči snažili uchránit především zbytek objektu a co nejdříve požár lokalizovat, aby se nerozšířil. To se jednotkám podařilo těsně před pátou hodinou ranní, kompletní likvidace požáru byla oznámena v 6:17," sdělila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Požár zničil třetinu objektu, která byla určena jako stáje s volným přístupem pro koně a zasaženo bylo také zázemí pro jezdce. Plameny pohltily střechu, část konstrukce a škoda vznikla také na vybavení jezdců. Díky zásahu hasičů se podařilo uchránit další část stájí a prostor klubovny. Škoda byla předběžně vyčíslena na 950 tisíc korun, přičemž se podařilo uchránit hodnoty v rozmezí asi 1 až 1,5 milionu korun. Vznik požáru je předmětem vyšetřování. Prozatím nebyla vyloučena žádná z možných příčin.

Při události nebyl nikdo zraněn, nedošlo ani ke zranění zvířat. Koně měli ke stájím volný přístup z výběhu a z místa sami utekli. Na likvidaci plamenů se podíleli profesionální hasiči z Broumova a jednotky dobrovolných hasičů z Broumova, Meziměstí a Hejtmánkovic a dobrovolná jednotka podniku VEBA Broumov.

Redakce
NachodskySWING.cz
Foto: archiv JSDH Broumov, SDHP VEBA Broumov

Čtěte také