Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Nemocnice má novou ambulantní rehabilitaci

1.10.2018
čtenost 734

NÁCHOD - V areálu nemocnice byla otevřena nová ambulantní rehabilitace. Zlepšit by měla práci lékařů i komfort pacientů.

Nemocnice má novou ambulantní rehabilitaci

V Oblastní nemonici Náchod byla otevřena přístavba budovy lůžkové rehabilitace za více než 16 milionů korun. Dalších 15 milionů vynaloží Královéhradecký kraj na doplnění technického vybavení rehabilitace.

„Výstavba nové budovy ambulantní rehabilitace přibližuje náchodskou nemocnici zase o kus blíže moderní medicíně. Tyto nové prostory umožní sestěhovat oddělení ambulantní rehabilitace a lůžkové rehabilitace na jedno místo. Zefektivní se tím provoz obou oddělení jak z hlediska distribuce materiálu, tak pohybu pacientů a zlepšení po organizační stránce pocítí i naši lékaři a další zaměstnanci,“ zhodnotil význam investice náměstek Aleš Cabicar odpovědný za zdravotnictví.

Stavební práce začaly letos v dubnu a čítaly rozšíření budovy, ve které dosud sídlil technický úsek nemocnice.

„Stavaři budovu rozšířili jak do šířky, tak do délky pomocí ocelové konstrukce. Objekt dostal novou střechu a zrekonstruovány byly všechny vnitřní rozvody vody a elektroinstalace. Celkově si stavební práce vyžádaly investici Královéhradeckého kraje ve výši 16 milionů korun včetně DPH,“
informoval radní pro krajské investice Václav Řehoř.

Nová budova zlepší přístupnost rehabilitační péče pro pacienty a zvýší i jejich komfort. Kromě stavebních prací totiž Královéhradecký kraj investuje i do nového vybavení. Za 15 milionů korun sem pořídil například antigravitační trenažer chůze či výkonný terapeutický laser.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také