Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Dostavba nemocnice začne na jaře

7.2.2018
čtenost 751

NÁCHOD - Rada kraje schválila výsledek tendru za 1,3 miliardy korun. Modernizace Oblastní nemocnice Náchod by měla začít už na jaře.

Dostavba nemocnice začne na jaře

Rada Královéhradeckého kraje schválila výsledek veřejné zakázky na první etapu dostavby a modernizace náchodské nemocnice. Ze tří podaných nabídek zvítězilo konsorcium společností GEOSAN GROUP, a. s. a BAK stavební společnost, a. s. s cenovou nabídkou 1,344 miliardy korun bez DPH. Stavební práce by měly začít na jaře.

„Toto je průlomový moment. O nutnosti modernizace náchodské nemocnice, největšího krajského zdravotnického zařízení, se mluví už téměř deset let a my jsme nyní docílili schválení veřejné zakázky na její přestavbu. Je to největší investiční dílo v historii Královéhradeckého kraje. Skeptici říkali, že k tomuto bodu, kde jsme dnes, nedojdeme nikdy, nebo za X let. Ještě ale nemáme vyhráno, tímto to všechno začíná,“ zhodnotil rozhodnutí rady hejtman Jiří Štěpán.

Na modernizaci Oblastní nemocnice Náchod se v listopadu 2017 sešly celkem tři nabídky. „Jednotlivé nabídky byly vyhodnoceny dle kritéria ekonomické výhodnosti. Tu nejnižší ve výši 1,344 miliardy korun nabídlo konsorcium společností GEOSAN GROUP, a. s. a BAK stavební společnost, a. s. Nabídku jsme proto posoudili z hlediska splnění všech podmínek účasti, mezi kterými bylo například doložení referencí či technické kvalifikace, a po vyhodnocení ji předložili ke schválení krajské radě,“ informoval radní pro oblast investic Václav Řehoř.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také