Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Pro zraněnou ženu po čelnímu střetu osobního auta a náklaďáku musel přiletět vrtulník

18.9.2018
čtenost 4083

HRONOV - V pondělí 17. září krátce po 14. hodině došlo v Žabokrkách k vážné dopravní nehodě.

Pro zraněnou ženu po čelnímu střetu osobního auta a náklaďáku musel přiletět vrtulník

Dopravní policisté vyjížděli v pondělí 17. září po 14. hodině do Žabokrk u Hronova k čelnímu střetu osobního automobilu s nákladním automobilem, při kterém se zranily dvě osoby.

„Z dosud nejasných příčin vyjela řidička osobního automobilu Seat Altea, jedoucí ve směru od Broumova ze svého jízdního pruhu do protisměrné části vozovky, kde čelně narazila do protijedoucí nákladní soupravy tahače s cisternou. Přestože řidič cisterny brzdil a snažil se najet co nejvíc vpravo, střetu nezabránil. Osobní automobil se od tahače odrazil a po přetočení ještě narazil do rohu budovy,"
upřesnila policejní mluvčí Eva Prachařová.

Jak čtyřiačtyřicetiletá řidička, tak její nezletilá spolujezdkyně utrpěly zranění. Pro ženu, kterou museli z auta vyprostit hasiči, přiletěl vrtulník, nezletilou dívku převezla sanitka, obě do hradecké fakultní nemocnice. Řidič cisterny vyvázl nezraněn.

Frekventovaná trasa mezi Hronovem a Broumovem byla téměř hodinu neprůjezdná, policejní hlídky musely až do uklizení místa nehody směřovat veškerou dopravu po silnicích nižších tříd přes okolní obce.

Přesnou příčinu dopravní nehody a její veškeré okolnosti nyní šetří dopravní policie.

„Znovu se ukazuje, že řízení vozidla je činností, které by měl každý věnovat maximální pozornost a neměl by se nechávat rozptylovat jinými vlivy. Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod podle statistik patří právě nepozornost, ať už je vyvolána nesledováním cesty, hovorem s ostatními cestujícími nebo jinými činnostmi nesouvisejícími s řízením vozu," doplnila Prachařová.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také