Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Kraj chce nakoupit vybavení náchodské nemocnice za 300 milionů korun

11.1.2019
čtenost 475

HRADEC KRÁLOVÉ/NÁCHOD - Kraj plánuje velký nákup pro Oblastní nemocnici Náchod. Záměr musí ještě schválit zastupitelé.

Kraj chce nakoupit vybavení náchodské nemocnice za 300 milionů korun

Radní Královéhradeckého kraje přislíbili financování veřejných zakázek na pořízení movitého vybavení pro Oblastní nemocnici v Náchod za maximálně 300 milionů korun. Tento záměr budou ještě 28. ledna schvalovat krajští zastupitelé. Samotnou veřejnou zakázku by chtěl kraj vyhlásit v prvním čtvrtletí letošního roku.

„Nutností pro vyhlášení veřejné zakázky je vyčlenění finančních prostředků do krajského rozpočtu. Jelikož se jedná o třísetmilionovou zakázku, tak její financování rozdělíme do dvou let. V letošním rozpočtu bude vyčleněných sto milionů korun a zbylá část v rozpočtu pro příští rok. Za tuto sumu pořídíme například informační technologie, vybavení interiéru, zdravotnické přístroje či nový orientační systém pro veřejnost. Tím dokončíme kompletní modernizaci náchodské nemocnice tak, jak bylo v plánu dle projektové dokumentace,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Aleš Cabicar.

Od loňského roku probíhá za plného provozu náchodské nemocnice první etapa dostavby a modernizace za 1,3 miliardy korun. Do roku 2020 mají vzniknout dva nové nemocniční objekty J a K, které jsou na sebe napojeny jak v nadzemní části, tak v podzemí. Dále má vzniknout objekt O pro uložení zdrojů medicinálních plynů a nadzemní koridor mezi budovami A a K. Zároveň se počítá s vybudováním chodníků a přístupových komunikací. Cílem celé modernizace je sestěhování horního areálu nemocnice a sjednocení všech provozů do dolního areálu. 

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také