Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Chirurgická JIP má po rekonstrukci o dvě lůžka víc

2.12.2019
čtenost 629

NÁCHOD - Oblastní nemocnice Náchod zahájila provoz nově zrekonstruované chirurgické JIP.

Chirurgická JIP má po rekonstrukci o dvě lůžka víc

Po dvouměsíční rekonstrukci má Oblastní nemocnice Náchod na svém chirurgickém oddělení nové pracoviště oborové jednotky intenzivní péče. Propojením standardního a pooperačního pokoje vznikla větší místnost s kapacitou čtyř lůžek. Navýšením o dvě lůžka tak disponuje aktuálně šesti lůžky pro pacienty potřebující intenzivní péči.

„Navýšení kapacity jednotky intenzivní péče nám umožní provádět větší počet složitějších výkonů a zároveň ulehčí standardnímu oddělení," uvedl k dlouho očekávané rekonstrukci primář chirurgického oddělení MUDr. Jaroslav Vokůrka.

Přestavba a potřebné úpravy včetně nových rozvodů elektroinstalace, nového osvětlení, rozvodů medicinálních plynů a instalace nástěnné a stropní rampy stála 1 650 000 korun a byla financována z fondu rozvoje a reprodukce Královéhradeckého kraje.

„Jsem ráda, že dva a půl roku úsilí má dnes zcela jasný výsledek. Přestavba chirurgické JIP navýší výkonnost i průchodnost oddělení, a to v neposlední řadě pomůže nemocnici také ekonomicky," dodala ředitelka nemocnice Ivana Urešová.

V nemocnici pokračuje také výstavba dvou nových multioborových pavilonů. Po dokončení vnějších stavebních prací se buduje vnitřní vybavení a energetické sítě. Novostavby jsou největší současnou investicí Královéhradeckého kraje v celkové hodnotě 1 miliarda 300 milionů korun. Dokončeny by měly být v příštím roce.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také