Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Požár v podkroví likvidovaly čtyři jednotky hasičů

14.10.2019
čtenost 577

NÁCHOD - V neděli 13. října na ránem hořelo v rodinném domě v ulici Na Skalce. Záchranáři převzali do péče tři osoby.

Požár v podkroví likvidovaly čtyři jednotky hasičů

Čtyři jednotky hasičů vyjely v neděli 13. října ve 4:41 hodin ráno k nahlášenému požáru rodinného domu v ulici Na Skalce v Náchodě.

„Při příjezdu hasiči zjistili, že hoří v podkroví domu, začínala také doutnat střecha. Objekt se nacházel pod elektrickým vedením, hasiči proto museli zajistit vypnutí proudu, aby mohli zahájit hasební práce zvenčí. Zároveň prováděli průzkum uvnitř domu, kde bylo zjištěno, že se jedná o požár podhledu a půdního prostoru. Stále byla nacházena další skrytá ohniska. Lokalizaci ohlásil velitel zásahu v 6:33, likvidaci požáru pak v 8:28. Zásah probíhal za použití dýchacích přístrojů. Aby měli hasiči na místě dostatek dýchací techniky, byl povolán z centrální stanice v Hradci Králové protiplynový kontejner, který je vybaven dostatečnou zásobou," upřesnila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Při požáru došlo ke zranění tří osob - obyvatelky domu a dvou dobrovolných hasičů, které si do své péče převzali zdravotníci.

Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování. Škoda, kterou plameny způsobily, byla odhadnuta na 350 tisíc korun, díky zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty přes dva miliony korun.

Redakce
NachodskySWING.cz
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Čtěte také