Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Rýsuje se nová podoba běloveských lázní

17.1.2020
čtenost 1898

NÁCHOD - Ve čtvrtek 16. ledna se na radnici jednalo o budoucnosti lázní v Bělovsi.

Rýsuje se nová podoba běloveských lázní

Ve čtvrtek 16. ledna se v Náchodě uskutečnila schůzka, na které se jednalo o budoucnosti lázní v Bělovsi. Zúčastnili se jí starosta Jan Birke, místostarosta Jan Čtvrtečka, radní MUDr. Jan Falta, ing. arch. Aleš Krtička a noví majiteli lázní - zástupci společnosti Priessnitzovy léčebné lázně a.s..

„Na konci loňského roku jsme se dohodli, že se budeme v tomto formátu scházet pravidelně, abychom se vzájemně informovali o plánovaných investicích a záměrech. Máme jednoznačně společný zájem, a to vrátit běloveskému lázeňství opět punc, který si historicky zaslouží. Tady není čas se navzájem překvapovat, ale především spolupracovat, abychom se posouvali dopředu," sdělil starosta Birke.

Město Náchod v polovině prosince otevřelo areál Malých lázní a zahájilo provoz zimního pítka. Letos chce postavit nový most v ulici Na Horním konci, který propojí areál Malých lázní s územím na druhém břehu řeky Metuje. Tam by měl v budoucnu vzniknout lázeňský park, který by propojil lokalitu Malých lázní s prostorem lázní původních.

most

„Jsme připraveni jako město v tomto území investovat cca 120 milionů korun během následujících dvou let a podpořit tak i soukromé investory na jejich podnikatelském startu v Náchodě," dodal Birke.

Všichni zúčastnění vedli debatu ke konkrétní podobě území, plánování vedení příjezdových cest, umístění objektů i zeleně. Realizaci investičních záměrů nového soukromého vlastníka bude předcházet demolice stávajících objektů zchátralých lázní.

lázenský park studie                                 Studie podoby lázeňského parku

„Demolice bude probíhat ve dvou etapách, první plánujeme zahájit v květnu letošního roku, druhou v listopadu," upřesnil předseda představenstva Priessnitzových léčebných lázní Michal Gaube.

Smyslem pravidelných setkání zástupců města se soukromými vlastníky je koordinace investic v lázeňském území Běloves, což ve svém konečném důsledku povede ke zrychlení výstavby a obnovy starých lázní.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také