Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Shoz prádla vyřeší problém s transportem špinavého prádla

21.1.2020
čtenost 1743

KOMERČNÍ PREZENTACE - Chcete šikovného pomocníka? Pořiďte si SIDEKICK!

Shoz prádla vyřeší problém s transportem špinavého prádla

Praní prádla a práce s ním je pro každou vícečlennou rodinu skoro denní rutina. Zvláště u početnější rodiny žijící ve větším domě je to neustálé přenášení prádla z pokojů nebo koupelen k pračce. Problém lze vyřešit s pomocí shozu prádla, jehož instalace je až překvapivě jednoduchá.

Jak fungují shozy špinavého prádla?

V domě bez shozu prádla je většinou v každé koupelně v domě koš na špinavé prádlo a v technické místnosti či prádelně pračka, případně sušička. Koupelen je často v domě více, a tak může být více i košů se špinavým prádlem. Před praním prádla je potřeba veškeré špinavé prádlo snést dolů k pračce. A s rostoucím počtem členů domácnosti rostou také haldy špinavého prádla a potřeba praní, tedy i přenášení prádla.

Velmi elegantně a efektivně může tento problém vyřešit shoz prádla SIDEKICK. Systém, který se mnoho let využívá v nemocnicích, lázních, domovech pro seniory a hotelech se v menším měřítku dá skvěle využít také v rodinných domech. Zjednodušeně je v domě z horní koupelny či koupelen veden tubus, který ústí ve spodním podlaží v blízkosti pračky. Zde prádlo zůstává v koncovém díle nebo padá přímo do připraveného koše. Shoz prádla nepotřebuje elektrickou energii, prádlo se v něm pohybuje gravitační silou.

sidekik ještě


Přednosti shozu SIDEKICK

Shozy prádla usnadňují transport špinavého prádla z koupelen k pračce. V koupelnách pak není nutné mít koš na špinavé a často zapáchající prádlo.

Shoz prádla SIDEKICK disponuje certifikátem německé zkušebny TÜV, součástí dokumentace je dále prohlášení o shodě, potřebné ke kolaudaci.

Shoz je možné přizpůsobit podmínkám konkrétní budovy a připravit zcela atypické řešení, individuální zaměření, návrh a realizaci bez navýšení ceny.

Tělo shozu je z polypropylenu I. jakosti, který zaručuje minimální hlučnost oproti kovovým shozům.

Základní provedení shozu je jednoduchá stavebnice se snadnou montáží svépomoci.

Záruka na shoz SIDEKICK je 10 let.

Záruka na dvířka SIDEKICK PUSH CONTROL je 5 let.

Technické provedení shozu SIDEKICK

Tělo shozu je v základním provedení tvořeno čtvercovým potrubím vnitřního průřezu 286 x 286 mm. Venkovní rozměr je 318 x 318 mm. Základní stavebnicový systém shozu disponuje různými díly, které na sebe navazují a tvoří tak dokonalý celek. Shoz (potrubí) prochází jednou nebo více stropními konstrukcemi jednotlivých podlaží domu. Na toto je nejlépe myslet již při projektování domu a při následné realizaci v místě průchodu stropem nechat zhotovit stavební otvor ideálního rozměru 400 x 400 mm. Systém je nejčastěji instalován do dvou nebo třípodlažních domů. Ve starších domech je často technická místnost nebo prádelna umístěna v suterénu, potrubí shozu tedy bude procházet minimálně 2 stropními konstrukcemi.

sajdkiky poslení jen trubka


Instalace shozu je možná i svépomocí

Stále platí, že co Čech, to kutil. A tak jako si mnozí sami staví terasy, obkládají koupelny nebo vyrábějí zahradní nábytek, proč si nesestavit podle přiloženého plánku také shoz prádla. 
Každý díl stavebnicového systému SIDEKICK je ukotven pomocí hmoždinek do přilehlé stěny. Ve standardním provedení vhozových dílů a ukončovacích uzavřených dílů je kotvící část na zádech dílu, tedy za dvířky. V případě, že v této části není přilehlá stěna, lze vyrobit kotvící část na libovolné straně shozu. Vhozová dvířka umístěná v horních koupelnách jsou dostupná ve všech barvách vzorníku RAL, v nerezovém provedení nebo v dekoru kamene či dřeva. Je možné si nechat vyrobit zcela atypická nebo skrytá dvířka, která budou ladit s okolním nábytkem, splývat s obkladem apod. Všechna dvířka SIDEKICK jsou vybavena technologií zavírání a otvírání PUSH CONTROL. Tento jedinečný systém umožní jedním zmáčknutím dvířka otevřít a jedním zmáčknutím dvířka zavřít. Důraz je kladen hlavně na funkčnost a design.

U složitějších staveb a atypických realizací je lépe objednat si zaměření a montáž přímo u dodavatele shozů, abyste měli jistotu, že shoz bude opravdu bezproblémově fungovat.

Výběr stavebnicových dílů začíná vyměřením

Než se pustíte do objednávání stavebnicových dílů SIDEKICK, měli byste nejprve vše důkladně naplánovat a vyměřit. Pro výběr jednotlivých dílů je potřeba znát: počet podlaží (počet vhozových míst), požadovanou výšku vhozové části nad „čistou“ podlahou, požadovanou výšku ukončovacího dílu nad „čistou“ podlahou v přízemí nebo suterénu (koupelna, prádelna či technická místnost). Vhozové a středové díly lze pomocí přímočaré pily upravit na požadovaný rozměr. U zakončovacího dílu toto možné není. Celá sestava obsahuje jeden nebo více vhozových dílů, různý počet středových dílů a ukončovací díl otevřený nebo uzavřený. Pokud nejsou vhozový a ukončovací díl ve stejné ose, je třeba do sestavy použít ještě koleno s úhlem 45°. Pro zakončení vrchního dílu slouží zátka s odvzdušněním, která zároveň zabraňuje vzniku přetlaku ve shozu. 

Nářadí potřebné pro montáž shozu je běžně dostupné téměř v každé domácnosti. Především se jedná o metr, tužku či lihový fix, vodováhu, vrtací kladivo a vrták do zdi o průměru 10 mm, aku-vrtačku s křížovým nástavcem či křížový šroubovák a přímočarou pilu. Potřebný spojovací materiál je pak součástí každého dílu. Podrobný a názorný postup montáže shozu včetně fotografií najdete ZDE. Více informací pak ZDE

Výrobcem a dodavatelem shozů SIDEKICK je firma 
Bazény Machov s.r.o.
Nízká Srbská 101  
549 31 Machov

Mobil: +420 736 158 132
E-mail: info@bazenymachov.cz

 

 

 

 

 

 

 

Čtěte také