Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Rozhledna je Krajskou stavbou roku 2020

15.10.2020
čtenost 477

VELKÁ DEŠTNÁ - Krajskou stavbou roku 2020 je rozhledna na Velké Deštné.

Rozhledna je Krajskou stavbou roku 2020

Jeden z nejnavštěvovanějších turistických cílů v Orlických horách – nová rozhledna na Velké Deštné – se pyšní titulem Stavba roku 2020 Královéhradeckého kraje. Rozhodla o tom odborná porota, která udělila ještě pět dalších ocenění. O titul se letos ucházelo 15 staveb.

Čestné uznání získala revitalizace Muzea východních Čech v Hradci Králové, rekonstrukce kina Biograf Český ráj v Jičíně, rekonstrukce mostu M3 v Safari ZOO Dvůr Králové nad Labem a hradecké schodiště Bono Publico. K udělení zvláštní ceny přesvědčila odbornou porotu přestavba Základní školy Trivium Plus v Dobřanech.

„Tato soutěž upozorňuje širokou veřejnost na to, že moderní architekturu v Královéhradeckém kraji nemusíme spojovat pouze s Janem Kotěrou nebo Josef Gočárem, ale že i v současnosti zde vzniká celá řada pozoruhodných novostaveb. Neméně důležité jsou ovšem také citlivé a odborně provedené rekonstrukce a revitalizace, které vracejí dominantám našich měst a obcí jejich původní nádheru,“ řekl hejtman Jiří Štěpán.

Připomeňme, že konstrukce rozhledny vznikla v náchodské firmě KADEN-HOLDING s.r.o. Dosahuje téměř 18 metrů, stojí v nadmořské výšce 1 115 metrů a návštěvníci si z ní užijí výhledy na Krkonoše, Národní park Stolové hory, Broumovské stěny, Bystřické hory, Králický Sněžník i Jeseníky.

Redakce
NachodskySWING.cz
Foto: David Stejskal

Čtěte také