Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Muž spáchal podvod za víc než 7 milionů. Nejste mezi podvedenými i vy?

7.6.2021
čtenost 642

NÁCHODSKO - Nejméně 31 fyzických osob a společností zřejmě podvedl třiačtyřicetiletý muž z Jaroměře.

Muž spáchal podvod za víc než 7 milionů. Nejste mezi podvedenými i vy?

V těchto dnech zahájili kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality z územního odboru Náchod trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže z Jaroměře, který čelí obvinění ze spáchání zločinu podvod a přečinu úvěrový podvod.

Více než rok vyšetřovatelé intenzivně pracovali na získání potřebných důkazů v rámci rozsáhlé kauzy z Náchodska, aby na jejím konci mohli obvinit muže z podvodů a úvěrových podvodů nejméně 31 fyzických osob a společností, přičemž od některých si měl půjčovat peníze opakovaně. Vyšetřovatelé došli k závěru, že muž se měl dopouštět této trestné činnosti nejméně ve 180 případech, v období minimálně od ledna 2015 do února 2018. Zjistili přitom, že si půjčoval peníze buď od svých známých, společností nebo ve většině případů od jednatelů či zástupců společností, se kterými obviněný v rámci svého zaměstnání obchodně jednal. Jeden z poškozených dokonce muži zapůjčil finanční částku přibližně 2,5 milionů korun postupně v rámci 122 půjček.

„Muž měl uzavírat úvěry s úmyslem se obohatit, přičemž uváděl poškozené v omyl, jelikož z vyšetřování jasně vyplývá, že neměl možnost finanční částky splácet. S přihlédnutím k jednotlivým datům půjček a úvěrů je možné rovněž konstatovat, že měly být používány na sázky v řádech milionů korun ročně u sázkových kanceláří. Podle závěrů vyšetřování měla způsobená škoda přesahovat 7,1 milionu korun. Vyšetřovatelé však už nyní předpokládají, že v průběhu trestního řízení se přihlásí další poškození a způsobená škoda tak ještě poroste," upřesnila policejní mluvčí Lucie Konečná.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na dobu 8 let.

Případní další poškození mohou kontaktovat náchodské kriminalisty prostřednictvím telefonní linky 158 nebo na tel.: 974 534 340.

Redakce
NachodskySWING.cz


Čtěte také