Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Požár garáže způsobil půlmilionovou škodu

9.6.2021
čtenost 1222

NOVÝ HRÁDEK – V úterý 8. června vyjelo k požáru garáže sedm jednotek hasičů.

Požár garáže způsobil půlmilionovou škodu

Sedm jednotek hasičů bylo v úterý 8. června po osmé hodině ranní vysláno k ohlášenému požáru garáže u rodinného domu na Novém Hrádku v části Krahulčí, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Při příjezdu hasičů už prostupovaly plameny střechou objektu ven. Hasiči se soustředili nejen na samotnou likvidaci požáru, ale také se snažili uchránit před ohněm sousední chalupu, což se jim nakonec podařilo.

„Zasažená garáž o rozměrech asi 8x5 metrů měla střechu z plastových šindelů, po kterých se oheň rychle šířil s vysokou intenzitou hoření. Na likvidaci plamenů byly nasazeny tři vodní proudy se smáčedlem a pěnidlem. Požár jednotky lokalizovaly ještě před devátou hodinou, dále byla dohašována skrytá ohniska. Hasiči zároveň použili nastavovací žebříky, ze kterých rozebírali plastovou krytinu i část krovu. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu v 11:44,“ sdělila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Podle vyšetřovatele byla příčinou vzniku požáru technická závada na elektroinstalaci. V garáži byl umístěn zahradní traktůrek s vozíkem, ale také pohonné hmoty a pneumatiky. Škoda byla odhadnuta asi na 550 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 2,5 milionu. Zásah stěžovalo horké počasí, které mělo na svědomí i celkové vyčerpání jednoho z dobrovolných hasičů. Kolegové ho ošetřili na místě, zásah zdravotníků nebyl nutný.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Dobruška a Náchod a dobrovolní hasiči Dobruška, Bohdašín, Nové Město nad Metují, Nový Hrádek, Olešnice v Orlických horách.

Redakce
NachodskySWING.cz
Foto: HZS KHK

Čtěte také