Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

U nemocnice vznikne parkovací dům

21.6.2021
čtenost 2959

NÁCHOD - Parkování u nemocnice se zlepší. Kraj nechá postavit čtyřpodlažní parkovací dům.

U nemocnice vznikne parkovací dům

S nedostatkem parkovacích ploch u Oblastní nemocnice Náchod se dlouhodobě potýkají pacienti a jejich návštěvy i zaměstnanci. Královéhradecký kraj proto nechá vybudovat nové parkovací plochy a čtyřpodlažní parkovací dům.

„V dolním areálu nemocnice, kam se bude po dokončení modernizace a dostavby soustředit veškerá lékařská péče, dojde k rekonstrukci stávajících parkovacích ploch a výstavbě nových. Součástí investice bude i stavba krytého parkovacího objektu. Celkem vznikne 180 nových parkovacích míst,“ říká hejtman Martin Červíček.

Zároveň se zrekonstruuje provizorní parkovací plocha na místě zbouraného objektu bývalého sirotčince. Zde bude dalších 80 parkovacích míst.

„Předpokládáme, že stavba začne již letos na podzim. Hotovo má být ještě před zahájením druhé etapy modernizace nemocnice, při níž postavíme nový pavilon E a pavilon D projde adaptací,“ doplňuje první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast inovací, investic a informačních technologií.

Náklady na vyřešení parkování se odhadují na 50 milionů korun bez daně. Celková parkovací kapacita nemocnice se po těchto investicích a přesunu zbylých oddělení z horního areálu zvýší ze současných zhruba 300 na 378.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také