Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto webových stránek s tím souhlasíte. Rozumím

Vody Rozkoše brázdil policejní člun

20.7.2021
čtenost 1788

ČESKÁ SKALICE - Policejní člun vyrazil na přehradní nádrž Rozkoš a policisté řešili poklesky.

Vody Rozkoše brázdil policejní člun

Příjemné letní počasí přilákalo o uplynulém víkendu na vodní nádrž Rozkoš u České Skalice spoustu návštěvníků. Vodní plochu brázdily jachty, motorové čluny i skútry nejrůznějších modelů a kubatur. Na hladinu vyrazili i paddleboardisté a plavci. Zkontrolovat, zda je na vodě bezpečno a všichni se pohybují podle pravidel, vyrazil i motorový člun Policie ČR, na palubě i s pracovníkem Státní plavební správy Děčín, do jejíž kompetence vodní plocha náleží.

„Policisté si postupně vytipovali několik plavidel, u kterých následně provedli kontrolu. Nutno podotknout, že tentokrát se milovníci vodních sportů příliš nevyznamenali. V průběhu odpolední jízdy osádka lodi podrobila kotrole šest plavidel a zjistila, že čtyři plavidla brázdila vodu mimo vyhrazený prostor, navíc některá z nich přitom za sebou vlekla vodní lyžaře. Jeden řidič vodního skútru mimo vyhrazený koridor provozoval nedovolenou akrobacii a další předložil při kontrole doklad vůdce plavidla, u něhož pracovník plavební správy vyslovil důvodnou pochybnost o jeho pravosti. Čtyři zaznamenané poklesky vyřešil ve své kompetenci pracovník plavební správy uložením blokové pokuty či předáním do správního řízení, podezření z předložení falzifikátu si převzali k dalšímu řízení policisté, kteří věc šetří jako podezření z trestného činu  padělání a pozměňování veřejné listiny. Za takové jednání hrozí až tříletý trest odnětí svobody či zákaz činnosti," sdělila policejní mluvčí Eva Prachařová.

Jedinou bezchybně zkontrolovanou osádku motorového člunu pak přítomná preventistka odměnila dárky pro příjemnější strávení léta na vodě. Všichni kontrolovaní byli navíc poučeni o bezpečném pohybu nejen na vodě, ale i na břehu, včetně ochrany zdraví a majetku i nutnosti řízení plavidel bez alkoholu.

Redakce
NachodskySWING.cz

Čtěte také